Blog

Brýle na neurčito

Brýle na neurčito

Dětská oftalmologie, pedooftalmologie nebo zkrátka jen dětské oční lékařství. Obor, který se v posledních letech dostává stále více do popředí a ve kterém víc než kde jinde hraje hlavní roli včasný příchod pacienta – i kdyby mu mělo být jen pár měsíců. Co za mýty o očních vadách mezi rodiči koluje a s jakými potížemi dnes přicházejí malí pacienti nejčastěji, nám prozradila MUDr. Pavlína Věříšová z královéhradecké ambulance oční sítě VISUS.

Celý článek...

Zaostřeno na čočky

Zaostřeno na čočky

Každý pátý Čech podle průzkumů podceňuje prevenci a nechodí na pravidelné lékařské prohlídky. A je jedno, jestli jde o zubaře, obvodního nebo očního lékaře. Přitom zrovna zrak máme jen jeden a jeho poškození se léčí dlouho - v horších případech bývá dokonce nevratné. Ještě opatrnější byste měli být, nosíte-li kontaktní čočky, u kterých počínající problém dlouho sami nepoznáte. „Bohužel není výjimkou, že se v ordinaci setkáváme s pacienty, kteří nebyli na prohlídce i deset let,“ potvrzuje zkušená oční lékařka sítě Esvis MUDr. Jitka Kalinová.

Celý článek...

Nebojte se čoček

Nebojte se čoček

Věděli jste, že víc než polovina Čechů nosí brýle nebo kontaktní čočky? Patříte-li mezi ně a na nose vám sedí brýle, možná už jste někdy zauvažovali, jaké by to bylo nosit kontaktní čočky. Nezamlží se, ani nerozbijí, můžete s nimi bez obav sportovat a vhodné jsou dokonce i pro děti. Máte otázky?

Celý článek...